Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lucie Mc Donald élete - 3. fejezet

2011.01.15

3.fejezet

 

 - Nagyi! Nézd, karácsony van. - Kiáltottam Grace-nek

1997-ben járunk mikor én 10 éves voltam. Épp karácsony van és nekem anyu először engedte meg, hogy segítsek a nagyinak, mert eddig túl kicsinek gondolt és azt sem akarta, hogy hátráltassam a sütés-főzést.

- Édes bogaram látod meglett, amit kívántál tényleg fehér karácsonyunk van. Na, gyere gyorsan, mert meg kell csinálni a hajadat és  fel kell öltöznünk. ! Még nagyon sok dolgunk van, amikor a nagyapád hazaér még a karácson fát is fel kell díszítenünk.

- Rendben nagyi sietek!

Nem sokkal késöbb

 

-Hajat is mostál?Oh látom igen.Na vedd fel szépen a ruhádat és ülj ide elém!

-Ez nagyon szép és kék, pont olyan amilyet szerettem volna.

Egy csodálatos királykék ruhát kaptam ami nyakba kötős és vágott az alja.Annyira örültem neki.Anyu és apu is mindjárt megérkeznek.Visszatérve a hagyományokra nálunk az is egy bevett szokás,hogy soha nem látjuk anyu ruháját a karácsonyi faállítás elött.Mindjárt vége a karácsonyi szünetnek és mehetek vissza  a suliba. Őszintén tanulni nemigazán szeretek, de rengeteg barátom van.Ez mindig lelket önt belém, mokor fel kel kelnem.Ebböl ez elmélkedésből az éberesztett fel, hogy megrántotta a nagyi a hajamat a fésüvel.

-Aú!Ez fájt.

-Bocsáss meg drágám, de a szépségért...

-...meg kell szenvedni.Igen tudom.

Bárcsak ne lenne ez a mondás.Nem tudom ki találta ki, de nagyinak ez egy ismertető jegye.Naponta hússzor elmondja és már mindenki tudja aki találkozott vele.Oh csöngettek.Biztos megjöttek anyáék.

-Peter nyisd ki az ajtót kérlek!

Peter és Eddie itthon vannak, de Susan elment a barátjához Bécsbe.Jut is eszembe még el sem mondtam neketek hol lakom.Londonban élünk mi így hatan.Ímádom londont bár az esőt nemigazán csípen és az itt elég gyakran esik.Vágre valahára Peter kinyitotta az ajtót és anyu káprázatos volt.

A csillogó bordó ruhájával. és eszméletlen jó fekete tűsarkújával gyönyörű volt.

-Szervusz Lucie!Eddig tetszik az idei karácsony?

-Igen anyu ,de alig birom kivárni az ajándékozást , és nem csak azt a részét amikor én kapok ajándékot hanem amikor te nyitod ki az én ajándékomat.

-Már nemsoká ebédelünk és akkor és utána ajándékozhatunk.

-De az még olyan soká lesz..

 2 ora mulva

Végre valahára elkezdődött az ünnepi ebéd.A szilvás pulykamell , a kacsa és a húsleves illata összekeveredett és egy ilaatos egyveleget alkotott.Már az illatától megéhezetm.A kacsa.Mennyei volt.Elcsépeltnek hangozhat de én mindn alkalommal igy érzem.Mennyei.(egy megjegyzésképpen irom én, hogy ezt infoorán irtam,UGYHOGY MÉG FOLYTATOM,JA ÉS MINDENKITŐL BOCSÁNAT A HOSSZÚ KIMARADÁSÉRT)

És itt a folytatás:

Végre ajándékbontás.Én naggyából egy hónappal elötte elkészítettem az ajándékokat csak anyunak nem.Az ővét vettem a zsebpénzemből.Sajnos tíz évesen nem sokat kapok így ráment az egész.

- Gyerekek,mint minden évbe most is húztok egy papírt amire számokat irtam.A mai év más.Kicsit játékosabb,mert feldobom a papirokat és ugranotok kell.'1,2,3!!!

A papirosok szanaszét repültek.Csak én és a tesóim húztunk , mert a felnőttek meg tudtatka egyezni.Ketteset kaptam csak el sajna.Susannek ajánlottuk  az elsőt, Peter a 3.-at és a kicsi Eddie pedig az utolsót húzta.Sajnáltam szegényt, mert annak ellenére , hogy nagyon idegesítőnek találom, azért szeretem őt.Az én vajszívemnek köszönhetően második lett.

-Köszi Lucie.-és ezzel nyomott egy hatalmas puszit az arcomra.

Szeretnétek, hogy felsoroljam az ajándékokat?Szerintem nagyon hosszú lenne a sor így inább csak a legjobbakat mondom el.Mint ahogy az elöbb említettem a elutazása eredmánye képpen Susan kapta az első cetlit.Amiknek a legjobban örült az egy levél hogy felvették az orvosi egyetemre és a szerelmétől kapott kicskutya: Poppy. Ugye nem felejtettétek el hogy bécsben van így ezekről az információkról egy telefonhívásban tájékozatatott minket. Jaj, hogy el ne felejtsem tőlem festett ékszereket kepott.Mármint én festettem meg a műanyag átlátszó ékszereket. A második Eddie volt.(Hála nekem.Csak ,hogy fényezzem magam.)Eddie legót kapott és egy könyvet annak örömére,hogy megtanult olvasni. Tőlem pedig egy rajzot ami egy tál spagettit ábrázolt mert ez a kedvenc kajája. És végezetül Peter egy parfümöt, egy dezodort és egy tusfürdőt tudhatott magáénak a karácsony befejeztével az én könyvjelzzőmmel egyetemben.Magamra egy kicsit több időt szánnék.Anyuéktól egy hófehér jégtáncos korcsolyát kaptam.Mindig is ilyet akartam amióta csak az eszemet tudom.A 3 testvéremtől egy nyakláncot és egy fülbevalót,egy képkeretet és egy puszit kaptam.Az elsőt Susantól karácson után 3 nappal,a 2.-at Petertől és a 3.-at Eddie-től zsebeltem be.Mamiékhoz másnap mentünk. Tőlük egy szép szoknyát kaptam és a karácsonyi kék ruhámat.A felnőttekre annyi időm van , hogy elmondjam tőlem mit kaptak.Anyu egy karórát, amit a zsebpénzemből vettem .Apu egy agyagból készült teniszütőt,mert imád teniszezni.Mamiék pedoig egy szintén álltalam készített agyag angyalt.

 

Nyuszika

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.